Aktuell

Bovallstrands Hembygdsförening Årsmöte Församlingshemmet
Ruskiga historier av Stellan ”Nolhotten” Johansson 5/4 kl 18.00
Alla medlemmar välkomna!

Anmälan snarast till Kerstin Vansvik 0760856090, ange ev. allergier. Smörgåstårta, kaffe och kaka serveras till självkostnad 50:-/person
Mat och lotterier samt historier av Stellan ”Nolhotten” Johansson
Om du inte ännu betalt årsavgiften, gör gärna det,
80 per person/ 160:- /familj BG 476-7760
märk med namn, telefon och email Swish 1236825376
Årsavgift enskild person 80 kr, familj 160 kr
Glöm ej skriva namn, om du har mobil samt E-post. Skriv dessa och gärna aktuell adress.
Bovallstrands Hembygdsförening 476-7760
Foto: Mikael Andersson

Verksamhetsberättelse och fria ord
Året 2018 är till ända och Bovallstrands Hembygdsförening blickar bakåt på ett aktivt år med många engagerade medlemmar och en verksam styrelse.
Föreningen har haft 8 dokumenterade styrelsemöten plus ett antal arbetsmöten inför aktiviteter. Årsmötet hölls på ett fullsatt Bryggcafé i april. På samma plats var det också en välbesökt höstfest i mörkaste november med god mat och underhållning. Styrelsen har mött kommunens företrädare i samtal om underhåll gällande hamnar, gator, asfalt, gatubelysning, anläggningar och fastigheter.
Köket i Faltins Magasin har renoverats och fått bättre plats och nytt porslin. Golvet har blivit slipat och hela lokalen har fått flera andra uppfräschningar. Styrelsen tackar de som bidragit med arbete och hoppas att detta bättre skall möta behoven av en samlingslokal för kalas och mindre fester.
Under året har föreningen anordnat flera aktiviteter, några mer traditionella och några
nya. Under året har Ljugarebänken blivit en populär och välbesökt sammankomst med 6 träffar under året. Ett nytt inslag har varit tipspromenader runt Bovall med frågor med lokal anknytning som lockade både unga och gamla. Sommaren hade flera numera traditionella händelser: midsommarfirandet besöktes av över tusen personer, Bovallsvandringen slog rekord när den leddes av Carl-Johan Larsson, allsången gick av stapeln på en varm och vacker kväll ute vid Badholmarna där flera tog tillfället i akt att sjunga tillsammans Peter Bohlin. HBF anordnade tillsammans med andra föreningar och företag, för andra året i rad, ett Torgkalas med många besökare och flera aktiviteter. I slutet på sommaren gick det en bussresa till Västergötland i matens tecken. I november höll Helena Bredin ett intressant föredrag om marin nedskräpning.
Till föreningens stora glädje har medlemsantalet ökat under året.
Tack för förtroendet och vi ser framåt mot ett nytt aktivt 2019.

Ljugarbänk/Berättarkväll
3:e måndag i månaden i Faltins Magasin med start i september. Nästa gång är den 15 april.

Bovallsbrickor
Nu äntligen finns våra fina bovallsbrickor till försäljning i Faltins Magasin.
Fyra olika motiv och endast 250 kr styck.

Bokfika
1:a måndag i månaden i Faltins Magasin.